In Mexico City există un stand de taco cu stele Michelin pentru doar cinci lire sterline.
Mesele în oraș pot costa adesea o avere, mai ales dacă doriți să mâncați la unele dintre cele mai bune restaurante din lume. Cu toate acestea, potrivit which.co.uk, chiar și restaurantele cu stele Michelin vă pot oferi o masă cu trei feluri de mâncare pentru mai puțin de 60 euro de persoană. Un restaurant include chiar și un pahar de vin în preț, relatează unian.net.
Cele mai multe astfel de restaurante sunt în Europa, dar Mexico City are un stand de taco pentru doar cinci lire sterline, care a câștigat o stea Michelin anul trecut.
Restaurante ieftine cu stele Michelin – Belgia
Attablez-Vous, Namur
Ghidul Michelin remarcă „deservirea atentă” și „un somelier priceput căruia îi place să sugereze vinuri neobișnuite”. Iar un prânz cu trei feluri în zilele lucrătoare vă costă doar 55 de euro.
Restaurante ieftine cu stele Michelin – Franța
Anona, Paris
Meniul de prânz al acestui restaurant, disponibil de marți până vineri de la 12:00 la 14:15, costă 49 de euro pentru trei feluri. Singurul dezavantaj este că nu puteți alege din meniu. Cheful Thibaut Spiwack va lua decizia pentru dumneavoastră. Spiwack a lucrat în mai multe bucătării cu stele Michelin și, conform ghidului Michelin, mâncarea preparatelor sale este „un moment de plăcere gastronomică”.
Auguste, Paris
Pentru o masă ieftină la acest restaurant elegant și confortabil, va trebui să vă prezentați la prânz într-o zi lucrătoare și să alegeți meniul de 47 de euro. Există o singură alegere pentru fiecare fel de mâncare, dar puteți plăti în plus 22 de euro pentru felul de mâncare al zilei.
Restaurante necostisitoare cu stele Michelin, Italia
Horto, Milano
Puteți merge aici pentru a degusta meniul de prânz, disponibil de luni până vineri, și să alegeți un minim de două feluri de mâncare care costă între 53 și 60 de euro. Fie că alegeți să mâncați la o masă înăuntru sau pe terasă, vă veți bucura de priveliști ale orașului, inclusiv Duomo și Castelul Sforza.
Kitchen, Como
Pentru 40 de euro, Kitchen servește un „prânz de afaceri” de miercuri până vineri. Acesta include un aperitiv și primul fel de mâncare, precum și cafea. Acest meniu limitat mai ieftin se schimbă zilnic, dar mâncarea este „creativă” și „de sezon”, potrivit ghidului Michelin. În meniu puteți găsi preparate gastronomice precum ravioli umplute, consommé de ceapă cu mărar și soufflé de ciocolată cu sorbet de portocale și boabe de cacao.
Restaurante necostisitoare cu stele Michelin, Spania
Hofmann, Barcelona
Pentru 56 de euro la Hofmann puteți alege dintr-un meniu variat cu trei feluri de mâncare pentru prânz în zilele lucrătoare. Aperitivele includ sparanghel cu sos olandez de portocale roșii, pandișpan cu unt noisette și orez sălbatic crocant, în timp ce felurile principale includ o varietate de preparate din pește și spată de miel servită cu falafel, tzatziki și ardei prăjit. Deserturile includ brânzeturi Brie de Meaux cu cheesecake japonez, vafe și înghețată de pere. Prețul include chiar și un pahar de vin.
Restaurante necostisitoare cu stele Michelin, China
Phénix, Shanghai
Restaurantul și-a păstrat steaua Michelin timp de nouă ani, începând din 2017. Deși restaurantul folosește produse chinezești, meniul conține specialități franțuzești precum pulpe de broască crocante, foie gras și crème brûlée, ceea ce nu este surprinzător, având în vedere că bucătarul-șef parizian Hugo Rinaldo se ocupă de tot. Masa cu trei feluri de luni până vineri costă 50 de euro și vă puteți alege singur mâncărurile.
Restaurante necostisitoare cu stele Michelin, Mexic
Taquería El Califa de León, Mexico City
Taquería El Califa de León nu este un local tipic de fine dining; nici măcar nu există locuri în interior. A fost primul stand de taco care a primit o stea Michelin. Există doar patru tipuri de taco în meniu, toate mai ieftine de cinci dolari fiecare, dar ghidul Michelin a numit taco Gaonera „excepțional”. Umplutura de file de vită, feliată subțire, este condimentată doar cu sare și suc de lămâie și este servită cu două sosuri salsa de casă deasupra.
Restaurante necostisitoare cu stele Michelin, SUA
Tail Up Goat, Washington, D.C.
Pentru o masă la mai puțin de 60 de euro, optați pentru meniul à la carte. Puteți comanda un aperitiv, un fel principal și un desert în limita acestui buget sau chiar să depășiți bugetul dacă optați pentru opțiuni mai rafinate, cum ar fi peștele-spadă cu șofran și orez cu vanilie Carolina Gold, măsline verzi și citrice.